Badminton'da 2 şampiyonluk 1 ikincilik

İspanya'da 3-6 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Avrupa Gençler Turnuvası'nda, Türk Badmintonculardan Tek Bayanlarda Özge Bayrak ve Tek Erkeklerde Emre Lale şampiyon olurken, Karışık Çiftlerde ise Emre Lale ve Neslihan Yiğit 2. oldu. Yine Tek Bayanlarda Ebru Tunalı ve Çift Bayanlarda Özge Bayrak ve Ebru Tunalı ise 3.'lüğü elde ettiler.
Bu sonuçlarla bayanlarda sporcumuz Özge Bayrak, Avrupa sıralamasında 11.lik'ten 6.'lığa kadar yükseldi.
Öte yandan 2012 Olimpiyatları'na hazırlanan Badminton Milli Takımımız, 4-7 Şubat 2010 tarihleri arasında İran'da yapılan olimpiyat elemesinde Çift Erkeklerde Kamil V.Akcebe ve Hüseyin Oruç, Çift Bayanlarda da Cemre Fere ve Neslihan Kılıç ile iki 3.'lük kazandı.
Böylece Türk Sporcularımız İran'da aldıkları puanlarla 2012 Olimpiyatlarına 1 adım daha atmış oldu.
2010 Yılında Ağustos ayında Singapur'da yapılacak olan Gençlik Olimpiyatları'na hazırlanan Badminton Federasyonu, Avrupa kıtasından Gençlik Olimpiyatları'na katılacak 5 erkek ve 5 bayan kontenjan arasına Türk Badmintoncularının girmesi için mücadele veriyor.
Avrupa sıralamasında ilk sıralarda olan sporcuların Gençlik Olimpiyatları'na gitme şansının daha fazla olacağından dolayı Türk Badmintoncular Avrupa sıralamasında ilk sıralarda yer alabilmek için Avrupa Gençler Turnuvaları'na gidiyor.
Avrupa Gençler Ranking turnuvaları arasında olan Uluslararası Türkiye Gençler Turnuvası 18-21 Şubat 2010 tarihleri arasında İstanbul Bağcılar Spor Salonu'nda yapılacak. Bu turnuvada da sporcularımız aldıkları puanlar ile Singapur'da yapılacak Gençlik Olimpiyatları'na katılma şanslarını artırmış olacaklar.
- CAN ARSLAN haberleri
- Yorum yazmak için giriş yapın veya kayıt olun
- 85 okuma







Yorumlar